ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

8 Ağu 2015

PKK derhal elini tetikten çekmeli!

Selahattin Demirtaş, PKK'ya ve Hükümet'e seslendi ve ''PKK derhal elini tetikten çekmeli. Hükümet, bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.'' dedi. 
HDP Eş Genel Bşkanı Selahattin Demirtaş Van’da yaptığı konuşmada, PKK’ya ve Hükümet’e seslendi ve “PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş ateşkese uyacağını ilan etmeli. Hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.” dedi.

İşte Demirtaş'ın sözlerinden satır başları: 
'Barış Mitingi' için gittiği Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, silahların karşılıklı susması ve müzakereye başlanması için çalışılması gerektiğini belirtti. Demirtaş "HDP olarak müzakerelerin yürütülmesini savunuyoruz" dedi ve şöyle devam etti: Bugün çağrı yapıyoruz, iki tarafa da çağrı yapıyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş karşılıklı ateşkese uyacağını ilan etmelidir. Hükümet derhal askeri operasyon seçeneğini, güvenlik seçeneğini bir kenara bırakmalı ve müzakere, görüşme, diyalog için hazır olduğunu ilan etmeli, ifade etmelidir. Bütün toplumun en güçlü beklentisi budur.



Kaynak:Posta.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder