ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

26 Tem 2015

Terör örgütleriyle ilişki, parti kapatma sebebidir!

 Türkiyenin yeni arkadaşlık sitesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Parti kapatmanın bir tek sebebi vardır. O da siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğunu söyleyerek, "Türkiye’de parti kapatmanın bir tek sebebi vardır. O da siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması. Açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunması kapatılma sebebidir" dedi.

ARTIK PARTİ KAPATMANIN TEK BİR SEBEBİ VARDIR
Almanya’nın başkenti Berlin’de bazı temaslarda bulunan Şentop, Türkiye’de AK Parti iktidarı geldikten sonra parti kapatmanın zorlaştırıldığına dikkati çekerek, "Bugün, AİHM kriterlerine göre de parti kapatmak çok büyük ölçüde güçleştirilmiştir. Parti kapatmanın bir tek sebebi vardır. O da siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması. Açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunması kapatılma sebebidir. Bu sebeple Avrupa ülkelerinde kapatılan siyasi partiler vardır" diye konuştu.

DEMİRTAŞ, ARKALARINDA TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU DİLE GETİRDİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın daha önce arkalarında terör örgütü olduğunu dile getirdiğini söyleyen Şentop, şimdiye kadar barıştan bahseden HDP’nin DAEŞ terörünü kınadığını ancak PKK terörüyle ilgili bir kınamada bulunmadığını ifade etti. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin şehit edilmesini PKK’nın resmen üstlendiğine işaret eden Şentop, HDP’nin kendisine müzahir olan, arkasında bulunan terör örgütlerine ses çıkarmaması hatta o terör örgütlerine devletin gerekli tedbirleri alması üzerine de "aman bunlar durdurulsun, dokunulmasın" gibi bir tavır içerisine girmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİSİ OLAN SİYASİ PARTİLER KAPATILABİLİR
Siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması durumunda kapatılabileceğini kaydeden Şentop, "Açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunması kapatılma sebebidir. Bu sebeple Avrupa ülkelerinde kapatılan siyasi partiler vardır. AİHM bu siyasi partilerin kapatılmasını Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine uygun bulmuştur. Burada her açıdan AİH müktesebatına bakacak olursak siyasetle terörün bir arada, birbirleriyle ilişkili olarak yürütülebilmesi mümkün değil. HDP’nin bu manada çok ciddi dönüm noktasında olduğunu ve bir karar vermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HDP, PKK'NIN SÖZCÜSÜYMÜŞ GİBİ DAVRANMAYI BIRAKMALI
"Türkiye’de bir siyasi partinin siyaset yapacaksa terör örgütleriyle ilişkisini kesmesi lazım" diyen Şentop, HDP’nin mutlaka PKK’nın yanındaymış, onun sözcüsüymüş gibi hareket etme tavrını bırakması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı
 12ay hediyeli Digiturk Internet kampanyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder