ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

13 Eki 2016

Alkollüyken darbeyi övdü, 25 gün hapse çarptırıldı!

Kayseri'de 15 Temmuz akşamı 0.58 promil alkollü olduğu belirlenen Gökhan Kaya’ya (37), darbe girişimini övdüğü gerekçesiyle 'Suç ve suçluyu övmek'ten 25 gün hapis cezası verildi.

Darbe girişimi yapıldığı 15 Temmuz akşamı Gökhan Kaya’nın darbeyi övücü nitelikte sözler söylediği iddia edildi. Şikayet üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelinin 0.58 promil alkollü olduğu belirlendikten sonra savcılıkta serbest bırakıldı. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada tutuksuz yargılanan Gökhan Kaya, yaptığı savunmada şöyle dedi:

"O gün çok alkollüydüm. Darbenin arkasında kimlerin olduğunu bilmiyordum. Kolluk kuvvetlerinde ve savcılıkta alkollü ifade verdiğimi bile hatırlamıyorum. Seçilmiş bir hükümete darbe yapılmasına karşı birisiyim, tüm kamu kurum ve kuruluşlardan özür dilerim. Çok pişmanım."

Mahkeme heyeti tutuksuz sanık G.K.’ye ’suç ve suçluyu övme’ suçundan 25 gün hapis cezası verdi. anığın sabıkasız geçmişi nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.



DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder