ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

14 Mar 2016

Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili flaş iddia!


Ankara'da 37 kişinin ölümü 125 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk bulgulara göre, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu iddia edildi.

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir’in kimliğine ulaşıldı.

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, ”büyük bir ihtimalle” Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu ortaya çıktı.

Olay yerinde yapılan incelemede Demir’in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi ”Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor” dedi.

KAYIP BAŞVURUSU YAPILMIŞ!

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Ankara'daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi Demir'in 2013'ten beri "kayıp" olduğu ortaya çıktı. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın iddianamesinde Demir hakkında "kırsala gitti ve PKK'ya katıldığı" şeklinde not düşüldüğü anlaşıldı. Ayrıca ailesinin de Demir. hakkında kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan Demir ve dört kadına 2013 yılında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör örgütü üyeliği ve propagandası" suçundan dava açıldı. Dosyaya bakan bir avukatın verdiği bilgiye göre Demir, davanın açılmadan hemen önce kayıplara karıştı. Demir'in ailesi de kızları hakkında "kayıp" başvurusunda bulundu.

Demir'in yakalanamadığı için yargılandığı dava da karara bağlanmadı. Avukat, "Demir bugüne kadar hiç tutuklanmadı ve ifade vermedi. Kendisi firari sanık. Diğer sanıklarla da bir ilgisi yok" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder