ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

29 Ağu 2015

Ankarayı karıştıran imralı iddaası!

Bir televizyon ekibinin İmralı'ya gittiği ve Öcalan'ın 1 Eylül'de yapacağı öne sürülen ateşkes çağrısını çektiği iddiaları Ankara'ya bomba gibi düştü. Ancak Kuzey Irak merkezli iddialar kısa bir süre yalanlandı.
Kuzey Irak merkezli haber sitesi Rudaw'ın İmralı ve TV ekibi iddiası Ankara'ya bomba gibi düştü. İddiaya göre bir TV ekibi İmralı'ya gitti ve Öcalan'la görüştü. Görüşmede Öcalan'ın 1 Eylül Dünya barış gününde ateşkes çağrısı yapacaktı. Ancak iddia hem HDP kaynakları tarafından hem de habere konu olan kaynaklar tarafından yalanlandı. HDP Basın Sözcüsü Ayhan Bilgen, konuyla ilgili mikro blog sitesi Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:
"İmralı adasına bir tv kanalının gideceğine dair bilgimizin olduğu yönündeki haber doğru değildir."

DUYUMLARIMIZ VAR" DEDİĞİ İDDİASI 
Rudaw'ın haberine göre, geçtiğimiz hafta bir televizyon ekibi, Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı Adası'na götürüldü. Haberde HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in "Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var" dediği de iddia edildi. Bilgen'in "Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduk" dediği de öne sürüldü. Ancak Ayhan Bilgen, söz konusu haberi yalanladı. Bilgen, "Aradıklarında bir bilgim olmadığını söyledim. Haberde bana atfedilen sözleri kesinlikle söylemedim" dedi.

HABERİN BİR DİĞER KAYNAĞI DOĞRULAMADI 
Habere kaynak olarak gösterilen AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu'nun da, görüşmeyi doğrulamadığı görüldü. Habere göre "Bir tv kanalında çalışan birinden Öcalan'la görüşüldüğünü öğrendiğini" söyleyen Miroğlu, "Öcalan'ın 1 Eylül’de barış mesajı vereceği ve silahların susturulmasını isteyeceği ifade ediliyor. Ama hükümet tarafından teyit edilmiş bir bilgi duymadım" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder