ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

21 May 2015

Ford Otosan'dan flaş açıklama!

Ford Otosan'da bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiasıyla yeniden üretime başlanacağı duyuruldu!

Türk Metal İş Sendikası'nın Bursa'daki Bosh işçileriyle yaptığı sözleşme sonrası aynı hakları isteyen Renault fabrikası çalışanları iş bırakma eylemi başlatmıştı. Eyleme bir süre sonra TOFAŞ işçileri de katılmıştı. Yan sanayi firmalarının da katıldığı eylem dalga dalga büyümüş ve bir çok oto yan sanayi firması da iş bırakmıştı. Bugün ilk olarak Coşkundeniz firması işçileri iş başı yaptı.

REUTERS DUYURDU

Öğleden sonra da Ford Otosan'dan flaş bir açıklama geldi. Ford Otosan'da bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiasıyla yeniden üretime başlanacağı duyuruldu. Reuters haberi şirket yetkililerine dayandırdı.

KAP'A AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

 Şirket dün yaptığı açıklamada, "Şirketin bu sabah KAP'a yaptığı açıklamada, "Bursa ilinde otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri Kocaeli'nde yer alan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızın parça ikmalinde kesintiye yol açmıştır. Yaşanan parça tedarik problemi sebebiyle, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda üretim faaliyetlerine 20 Mayıs 2015 Çarşamba gününden itibaren geçici süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder