ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

29 Eki 2016

Tekmeci saldırgan Abdullah Çakıroğlu tekrar tutuklandı!

Şortlu hemşire Ayşegül Terzi'ye belediye otobüsünde tekme ile saldıran Abdullah Çakıroğlu dün tekrar gözaltına alınmıştı. Bu sabah adliyeye sevk edilen saldırgan hakkında tekrar tutuklama kararı çıktı.

İstanbul'daki özel bir hastanede görev yapan Hemşire Ayşegül Terzi (23) Kurban Bayramı'nın 1'inci günü olan 12 Eylül'de bir belediye otobüsünde yolculuk yaptığı sırada yanına yaklaşan Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğramıştı. Olayın ardından kayıplara karışan saldırgan 17 Eylül'de Üsküdar'da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

AYNI GÜN TEKRAR TUTUKLANMIŞTI

İlk ifadesinde "Giydiği şort ortama uygun değildi, o yüzden saldırdım" diyen Abdullah Çakıroğlu serbest bırakılmıştı. Saldırganın serbest kalması kamuoyunda ve sosyal medyada büyük yanmı uyandırmış ve tepki çekmişti.

Bunun üzerine aynı gün hakkında tekrar ayakalama kararı çıkarılan Abdullah Çakıroğlu bu kez tutuklanmıştı.
                  
                       
MAHKEME İTİRAZI DEĞERLENDİRDİ

Davanın geçen çarşamba görülen duruşmasında tekmeci saldırgan için tahliye kararı çıkmıştı. Ancak bu karar kamuoyundaki tepkiyi daha da büyüttü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gelişmenin ardından karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme tekmeci saldırgan için dün tekrar yakalama kararı vermişti.

'İMZA İÇİN GELDİM SORUN YOK'

Abdullah Çakıroğlu akşam saatlerinde Çekmeköy'de yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından Çekmeköy Polis Merkezi’ne gökürülen saldırgan basın mensuplarının soruları üzerine Çakıroğlu, "İmza için gözaltına alındım, bir sorun yok" demiş.

Bu sabah 11.00 sıralarında adliyeye sevk edilen Abdullah Çakıroğlu akşam saatlerinde tekrar tutuklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder