ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

6 Eki 2016

Başbakan'dan flaş Başika açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım: Türk varlığı orada (Başika) kalmaya devam edecek. İleri geri konuşmak Irak'ın haddi değil. Operasyonun yaklaştığı günlerde Irak hükümetinden anlaşılmaz bir tepki geldiğini görüyoruz...

Irak'ın Başika bölgesindeki Türk askerinin varlığıyla ilgili Irak Meclisi 'Yasa dışı olarak askerler burada bulunuyor. İznimizle gelmediler. Türk askeri bölgeden çekilmeli' kararı almıştı.

Bu karar sonrası Irak'ın Türkiye Büyükelçisi Dışişleri'ne çağırılmış ve uyarılmıştı. Gerilim sürerken Başbakan Binali Yıldırım net bir çıkışta bulundu. Başbakan Yıldırım; "Türk varlığı orada (Başika) kalmaya devam edecek. İleri geri konuşmak Irak'ın haddi değil. Operasyonun yaklaştığı günlerde Irak hükümetinden anlaşılmaz bir tepki geldiğini görüyoruz. Irak'ta 63 ülkenin unsuru bulunuyor. Irak'ın burada Türkiye'nin askeri unsurlarına takılması anlaşılabilir gibi değil. " dedi.
           

Yıldırım, şunları söyledi:

(Irak Meclisi’nin kararı) Bizim amacımız daha fazla insanlık dramının yaşanmaması, daha fazla kan akmaması ve bölgedeki oldu bittilerin önüne geçilmesidir. Irak’ta mahli olmayan birçok ülke orada dolaşırken, tarihi derinliğiyle bölgede her zaman olmuş Türkiye hakkında böyle ileri geri laflar etmek, Irak hükümetinin haddi değildir.

Irak hükümeti, Bağdat ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ’la mücadele için, bölgedeki demografik yapının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder