ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

13 Eyl 2016

Erdoğan, İstanbul'da bayramlaşma töreninde konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bayramlaşma töreninde konuştu. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Erdoğan, 'Siz de hazır olun. Biz nokta koymadık, virgül koyduk' dedi. 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan 'Diyorlar ki 'Seçilmişleri nasıl görevden alırsınız?' Bal gibi alınır'' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı ama umutlu olarak giriyoruz. Van'daki bu hadisede Allah'a hamdolsun şu an itibariyle yaralılarımızın tamamına yakını hastanelerden çıkmış durumda bir tanesi hariç. Ben yol arkadaşı olarak sizden razıyım inşallah sizler de benden razısınızdır. Durmak yok yola devam dedik! Aynı çizgideki yürüyüşümüz sonrasında yollarımızın birleştiği arkadaşlarımla birlikte yola çıkmış gibi kabul ediyorum. Bizim yol arkadaşlığımız Evrah-ı Ezel'den başlıyor.

Ne diyor Aşık Sümmani;

Ervah-ı Ezelden levh-i kalemden, levh-i kalemden
Bu benim bahtımı kara yazmışlar
bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümü yüz bin zara yazmışlar

Dünyayı sevenler veli değildir,
canı terkedenler deli değildir
insanoğlu gamdan hali değildir
her birini bir efkara yazmışlar.

Hamdolsun bu kadro milletimizle birlik olduğunda sadece siyasi projelere değil en modern savaş makinelerine karşı direnecek dirayete sahip olduğunu göstermiştir. Arif Nihat Asya'nın dediği gibi!Delikanlım, işaret aldığın zaman Ata'ndan, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. İşte bütün mesele budur. 15 Temmuz gecesi millet yürüdü. Helikopterler F 16'lar kar etti mi, etmedi!

Bu millet o imanın azametini gösterdi.Bu millet güçlü millet, rabbim de lutfetti. Netice de zaferle neticelendi.

Gençler sizin biriniz onlara bin, onların bini size bir görünür. Rabbim Kerim kitabımızda bildiriyor;Biz nice az toplulukları büyük yığınlara galip kıldık diyor. Bunun bir diğer tecellisini de 15 Temmuz'da gördük!

SİZ DE HAZIR OLUN, NOKTA KOYMADIK; VİRGÜL KOYDUK

Az önce anlatıldı; bu ziyaretlerden bir tanesinde Sivas Koyunhisar'daki bir kardeşimiz abdestini alıp şehitlik namazını kılıyor ve orada şehadete yürüyor. Çetin kardeşimiz orada şehit oluyor. Hanımı eve yalnız dönüyor. Tabii o şimdi yalnız değil. Çetin kardeşimiz ebedi alemde eşiyle yine beraber. Siz de hazır olun. Biz nokta koymadık virgül koyduk. Niye; biz onlarla beraber yatıp onlarla kalkmaya mecburuz. Önce biz kendi aramızda iki elin parmaklarının keletlendiği gibi bir olacağız ki milletimizi de bu çatı altında birleştirelim.

Van'da bin kilo bombayı patlatanları er ya da geç yok edeceğiz. En güzel günlerimizi milletimize zehir etmeye kimsenin hakkı yok! Bu şehitler boşuna şehit olmuyorlar, bu alçaklar bunun hesabını verecekler.

Paralel devlet olmadı olmayacak, nereye kaçarsa kaçsın, Pensilvanya'ya mı kaçar? sonuna kadar inlerine giriyoruz. Bazı Avrupalı liderler 'Siz idamı savunuyorsunuz' diyorlar. 'Bakın, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız' dedim.(İdam kararı) Bunun kararını verecek olan Avrupa değildir, kararı verecek olan millettir, parlamentodur.

15 Temmuz bu büyük oyunun bir aşması! Suriye'yi karıştırdılar mı, evet, Afganistan, Tunus, Irak, aynı şekilde devam. Oynanan oyun İslam dünyasında. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor. Bunun için öncelikle FETÖ denilen terör örgütünü bir daha ihanet edemeyecek hale getirmektir. Önemli mesafe kat ettik. Türkiye'ye yönelik ihanetin bir diğer tarafında bölücü terör örgütü duruyor.

SEÇİLMİŞLER DE BAL GİBİ GÖREVDEN ALINIR! ​

PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler, çukur eylemlerinde çok aktif görevler üstlendiler.Devlet hiç kimseye kendi aleyhinde faaliyet göstermesi için imkan sağlamak zorunda değil. Şimdi 28 belediye başkanı görevden alınmıştır. Bazıları diyor ki seçilmiş olanlar nasıl görevden alınır! Bal gibi alınır. Seçilmiş olmak sana terör örgütüne yardım etme imkanı vermez! Sana verilen iş makinesini terör estirmek için kullanırsan yargı gelir, adalet sistemi gelir ve bununla ilgili sana hesabını sorar. Şu anda yapılan budur ama bitmedi, bunun daha devamı var!

Aslında çok daha öncesinde bazı adımlar atılmadı değil; 24'ü PKK 4'ü FETÖ bağlantılı belediyelerde gerekli atama ve görevlendirme işlemleri yapıldı.

Suriye ve Irak meselesi bu coğrafyanın kalbine bir hançer gibi saplanan bir meseledir. Bu meseleler bekaa meselemiz haline gelmiştir. Sahada daha etkin olma kararı aldık! Biz 3 şey söyledik; dedik ki:
Eğit donat anlayışıyla Suriye insanını eğitip donatalım
Uçuşa yasak bölge ilan edelim
Güvenli bölge ilan edelim dedik

İkili görüşmelerde olumlu ifadeler kullansalar da sırtımızı döndüğümüz andan itibaren bu sözlerini unuttular. Öyleyse daha sabredecek halimiz yoktur! Artık Azzez ve Cerablus buluşmuş durumda. Şu anda ateşkesteyiz. Bir kaç köyde sıkıntı var o da aşıldığı takdirde 1 hafta daha uzatılacak. Daha sonrasında inşallah bu ateşkes daimi hale gelir.

Bizim Suriye'de toprak hesabımız yok, Suriye Suriyeliler'indir. Bu böyle biline.

Dünyanın huzurunun bölgedeki krizin çözümüne bağlı olduğunu düşünenleri sürece katkı sunmasını bekliyoruz. Yanı başımızda her gün masum kanı dökülürken aynı ateş Türkiye'ye de sıçratılmak istenirken bu sorunları konuşmama hakkına sahip değiliz. Önümüzdeki günlerde çok daha fazla rahatsız olacaklar! Ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için daha çok çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder