ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

5 Ağu 2016

FETÖ'den kadın emniyet amirine kirli oyun!

FETÖ'cü olmadığı için Tokat'ta başlayıp Zonguldak ve Konya'da devam eden inanılmaz baskılar ve açılan davalar sonucu meslekten atılmasının ardından iki yıl önce Mersin'e yerleşen eski Emniyet Amiri Derkin Dörtyol, yaşadıklarını anlattı.

Yıllardır devlet içine sızan FETÖ/PDY’nin bir mağduru da Mersin’de ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 15 yıl boyunca çeşitli illerde görev yapan ve başarıları dolayısıyla emniyet amirliğine kadar yükselen 35 yaşındaki Derkin Dörtyol, FETÖ’cü olmadığı için türlü oyunlarla meslekten atılan binlerce FETÖ mağdurundan biri.

Yıllar önce eşinden ayrılan ve 11 yaşında bir erkek çocuk annesi olan Derkin Dörtyol, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan ve FETÖ’cüler tarafından uyuşturucu kullanmaktan fuhuşa kadar akıl almaz suçlamalarla hayatı karartılan, işsiz genç bir anne...
            

FETÖ’cü olmadığı için Tokat’ta başlayıp Zonguldak ve Konya’da devam eden inanılmaz baskılar ve açılan davalar sonucu meslekten atılmasının ardından iki yıl önce Mersin’e yerleşen eski Emniyet Amiri Dörtyol, yaşadıklarını evini açtığı İHA’ya anlattı.

Şehit polis çocuğu ve Alevi olduğunu belirten Dörtyol, babasını kaybettikten sonra onun izinden giderek polis olduğunu söyledi. Yaşadıklarında Alevi olmasının çok büyük etkisi olduğunu iddia eden Dörtyol, her şeyin Tokat’taki görevi sırasında başladığını dile getirdi.

Dörtyol, "Orada benimle uğraştılar. O zaman çocuk emziriyordum. Oradan oraya psikolojik baskıyla bir hafta karakol, bir hafta başka bir şubeye gönderdiler. Bir bayana yapılır mı bu sebepsiz yere? 2010 yılında Tokat’tan Zonguldak’a atandım. O dönemde Metin Seyfi Sazak Zonguldak emniyet müdürüydü. O dönemde ben FETÖ’cü olmadığım, düşüncelerim onlara aykırı olduğu ve onların evlerine gitmediğim için uğraşmaya başladılar. Beni uyuşturucu kullanmakla suçladılar, hiç alakası olmadığı halde. Hakkımda soruşturma, ardından da dava açıldı. Kanımda herhangi bir şey çıkmadı. 40 gün boyunca ‘nasıl ihraç ederiz’ diye oyaladılar. Ama davayı kazanınca tekrar göreve iade edildim. Emniyet müdürü, bu yolla bir şey yapamayınca kışın ortasında Konya’ya tayinimi çıkardılar" diye konuştu.

UYUŞTURUCU TUTMADI, FUHUŞLA SUÇLADILAR


Haberin devamı için bir sonraki sayfaya geçin!

2.Sayfa-3.Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder