ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

28 Ağu 2016

Cerablus'ta tanka roket isabet etti; 1 şehit, 3 yaralı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çarşamba günü Suriye’de başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Cerablus’un 5-6 kilometre güneyinde YPG tanksavarlarla TSK’nın iki tankını hedef aldı. Saldırılarda 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de geçen çarşamba günü başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda, PYD ilk kez Türk savaş uçaklarının hedefi oldu. Akşam saatlerinde YPG tanksavarlarla TSK tanklarını hedef aldı. İki tank vurulurken Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.                    
İncirlik’ten kalktığı öğrenilen iki F-16, Cerablus’un güneyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ait bir cephaneliği hedef aldı. Cephanelik imha edilirken şiddetli patlamalar oldu.

RUS YAPIMI TANKSAVAR KULLANILDI 


YPG dün akşam, Cerablus’un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.

YPG saat 21.00’de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep’e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.

DOĞRULANMAYAN İDDİALAR 


Suriye sınır hattında konuşlu Türk topçusu, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu başladıktan bir gün sonra Menbiç’in kuzeyinden Cerablus’a doğru hareket ettiği anlaşılan bir grup PYD’liyi Fırtına obüsleriyle vurarak imha etmişti. Türk savaş uçaklarının dün PYD’ye ait cephanenin yanı sıra Cerablus çevresinde IŞİD’e ait olduğu belirtilen 6 ayrı hedefi de vurduğu ileri sürüldü. Ancak bu iddiayı askeri kaynaklar doğrulamadı. Türk savaş uçakları operasyonun ilk gününde IŞİD’e üç ayrı taarruz yaparak 12 hedefi vurmuştu. Fırtına obüslerinin belirli aralıklarla atışları dün de sürdü.

Şehit ateşi Düzce’ye düştü 


Roketli saldırıda şehit olan tank şoförü uzman çavuş Ercan Çelik’in Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan baba ocağına ateş düştü.

TSK tarafından önceki gün Gaziantep’in Karkamış ilçesi sınırında bulunan Suriye’nin Cerablus kentine düzenlediği operasyonda ilk şehidini verdi.
                
IŞİD'den arındırılan yerlerde hakimiyet kurmaya çalışan YPG’liler arasında çıkan ve yaklaşık 1 saat süren çatışmalarda Türk tanklarına yapılan roketli saldırıda 2 tank isabet aldı. Düzenlenen saldırıda tank şoförü olan uzman çavuş Ercan Çelik şehit düşerken, 2 asker de yaralandı.

1 yıllık evli olan şehit uzman çavuş Çelik’in Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan baba Muhammet ve anne Şehnaz Çelik’e acı haber Yüzbaşı Özgür Üngüt tarafından verildi.

Ağıtların yükseldiği baba ocağında sağlık ekipleri hazır bekletilirken, şehit askerin naşının yarın baba ocağı Akçakoca’da toprağa verileceği öğrenildi.

Muhammet ve Şehnaz çiftinin iki erkek çocuğundan en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik’in sağlık memuru olan eşinin ise hamile olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder