ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

12 Haz 2016

Seri katil Atalay Filiz İzmir'de yakalandı!


İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Filiz'in ilk ifadesinde, bir süredir Gümüldür civarında dağlık arazide saklandığını ve hayatta kalmak için kurbağa, böcek yediğini söylediği öğrenildi.

İstanbul Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı; 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü ileri sürülen Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptanmıştı.

Göktuğ Demirarslan (sağda) ile Rus sevgilisi Elena Radchikova (solda) 3 yıl önce öldürülmüştü.


Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Filiz'in, 4 saat kafeteryada kaldığı; ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi. Ancak aradan geçen sürede çok sayıda ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle değerlendiren polis, Atalay Filiz'i bugün İzmir'in Menderes ilçesinde yakaladı. İlk gelen bilgiler Filiz'in bir parkta yakalandığı yönündeydi. Ancak daha sonra yetkililerin verdiği bilgiye göre Filiz'in İzmir'e gitmek için bindiği dolmuşta yakalandığı kesinleşti. Gözaltına alınan Atalay Filiz, emniyete götürüldü.

"BULGURCA DOLMUŞUNDA YAKALANDI"

Açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Atalay Filiz'in Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür - İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi. Başkan Soylu, şunları söyledi: "Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Gümüldür’den İzmir’e gelmek üzere dolmuşa binmiş. Dolmuştaki bir vatandaş kendisini tanımış ve polise ihbar etmiş. Bunun üzerine vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenen Atalay Filiz, hemen dolmuştan inmiş ve Bulgurca dolmuşuna binmiş. Menderes ilçe merkezinde emniyet güçleri Bulgurca dolmuşunu durdurarak, yakalamış. Biz belediye olarak temizlik işleri, park ve bahçeler biriminde çalışan personelimizi bu konuda uyarmıştık. Çünkü personelimiz sürekli halkın içinde geziyor. Emniyet birimlerimizi kutluyorum. İhbarı dikkat alarak titiz bir çalışma yürütmüşler. Milletimize geçmiş olsun."

İŞTE SERİ KATİL ATALAY FİLİZ'İN YAKALANDIKTAN SONRAKİ İLK FOTOĞRAFI:



'KURBAĞA, BÖCEK NE BULDUYSAM...'

Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Filiz, ilk ifadesinde, bir süredir Gümüldür civarında dağlık arazide saklandığını ve hayatta kalmak için kurbağa, böcek yediğini söylediği öğrenildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Atalay Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi. Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.

Menderes emniyetine götürülen Atalay Filiz'in İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder