ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

7 Haz 2016

1 yılda 550 şehit!


7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra yaşanan terör olaylarında 550 güvenlik görevlimiz şehit düştü...

7 Haziran 2015'ten sonra başlayan terör eylemleri yapılan onca operasyona rağmen son bulmadı.


İstanbul'da Polis'e bombalı saldırı!

Bugün de İstanbul Vezneciler'de, İstanbul Üniversitesi'ne nöbet değişimine giden polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı oldu. Saldırıda 7 polis şehit oldu 5 vatandaş da hayatını kaybetti.

1 YILDA 550 ŞEHİT

Geçtiğimiz yıl genel seçimlerin yapıldığı 7 Haziran 2015'ten bu yana 550 güvenlik görevlisi şehit düştü. Bu rakama Vezneciler'de şehit düşen 7 polis de dahil.

İstanbul Valisi'nden ilk açıklama!

Bugün şehit olan polislerin çocukları dışında 7 Haziran 2015'ten 7 Haziran 2016'ya kadar 513 çocuk yetim kaldı.

BİNLERCE PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasakları nedeniyle 200 bin kişi evini terk etti. Boşaltılan ilçe ve mahalleler savaş alanına döndü, yüzlerce ev ve bina kullanılamaz hale geldi. Yaşanan süreçte 3 aylık bebekten 74 yaşındaki dedeye kadar 300'e yakın sivil hayatını kaybetti, binin üzerinde vatandaş ise yaralandı. Çıkan çatışmalar sonucunda 4 bin 571 PKK'lı terörist öldürülürken 716 PKK'lı da sağ olarak yakalandı.

DOLMABAHÇE KIRILMASI

28 Şubat 2015'te, Dolmabahçe'de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile HDP'nin İmralı heyeti arasında yapılan görüşmenin ardından “çözüm” diye adlandırılan süreç kanlı bir sürece evrildi.

Vezneciler saldırısının ardından İngiltere'den uyarı!

Dolmabahçe mutabakatı olarak adlandırılan görüşme hükümete yakın medyada ‘Barış Baharı' olarak duyurulmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla farklı bir hale büründü.

Demirtaş'ın 7 Haziran seçimleriyle alakalı grup toplantısında, “Seni başkan yaptırtmayacağız” sözleri ve Erdoğan'ın “Dolmabahçe fotoğrafı yanlıştı” değerlendirmesinin ardından çatışmazlık süreci resmen sonra erdi.

11 Nisan'da Ağrı'daki Bahar Şenliği'nde PKK'lılar askere ateş açtı. 4 asker yaralandı. Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi. Bu gerginlikle 7 Haziran seçimine gidildi.

TEK PARTİLİ İKTİDAR BİTTİ

Seçime parti olarak giren HDP, barajı aşarak beklenmedik bir başarı elde etti. 12 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti, iktidarı kaybetti. Seçimlerin hemen ardından kanlı bir dönem başladı.

20 Temmuz'da bir operasyonda Uzman Onbaşı'nın şehit olmasının ardından, 22 Temmuz'da Şanlıurfa Ceylanpınar'da Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın şehit edilmesinin ardından kanlı süreç başladı.

PKK ilk başta saldırıyı üstlenmezken bir gün sonra terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG, polislerin Suruç olaylarına misilleme olarak şehit edildiğini duyurdu.

1 KASIM'DAN SONRA 374 ŞEHİT

7 Haziran seçimi ile 1 Kasım seçimleri arasındaki terör olaylarında 169 güvenlik gücü şehit oldu. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Artık ülkemize şehit gelmeyecek, o şehitlerimizden Allah razı olsun” diyerek 7 Haziran'dan sonra şehit olan 169 güvenlik gücüne rahmet dilemişti.

Delican'ın artık şehit gelmeyecek açıklamasının ardından 374 şehit daha geldi. Son 1 yılda şehit sayısı 550'ye ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder