ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

29 May 2016

Açlık grevindeki işçiler ikna edildi; madenden çıktılar!


Madencilerin eylemi sona erdi... İşçiler Polisevi'ne götürülüyor... (Kaynak: Pusula gazetesi) 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi ve açlık grevi başlatan maden işçileri eylemin 11'inci günde İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından ikna edilerek dışarı çıkarıldı. Ocak önünde işçilerin sağlık kontrollerinin yapıldığı bildirildi.

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Bölüm Mahallesi'nde Balçınlar Madencilik'a ait kömür ocağında eylemlerini sürdüren 25 civarındaki işçinin eylemlerinin sonlandırılması için temaslar devam ediyordu.


Eylem yapan işçilerin bir kısmına ocağa gelen kayyum heyetinin teklif ettiği 1750 TL’yi kabul etmeyerek, ücreti az bulduklarını belirtmişlerdi. Kayyum heyetinin verdiği ücreti kabul etmeyen işçiler eyleme devam etme kararı almışlardı.

Kayyum heyeti akşam geç saatlere kadar işçilerin paralarını ödemek için maden ocağının önünde beklemişti. Daha sonra maden şirketinin ofisine geçen heyet işçileri ücretlerini almaları için davet etti. 9 maden işçisi kayyum heyetine giderek 1750 TL olan ücretlerini aldığı belirtilmişti.

Ocakta kalan son işçileri de Emniyet Müdürü Osman Ak, büyük bir çaba sarf ederek ikna etti ve dışarı çıkmalarını sağladı.

Maden ocağı önünde sağlık kontrolünden geçen işçilere alacaklarının ilk dilimi ödeniyor...

Maden işçilerinin aileleri ise sevinç gözyaşı döküyor...



KAYNAK: PUSULA GAZETESİ (Zonguldak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder