ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

6 Nis 2016

Binali Yıldırım'dan 'kimlik bilgileri' açıklaması!


Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili açıklamasında şu uyarıyı yaptı: Bazı sitelerde liste yayınlanıyor. Tuzağa düşmeyin ve o listeden adınızı sorgulatmayın.

Binali Yıldırım şunları söyledi:

Mernis sisteminden sızdırılmış gibi bir algı oluşturulmak isteniyor.

Her şeye rağmen, engellemelere rağmen kişisel bilgilere erişenlere ciddi cezalar veriliyor. Kötü niyetli kişilerin bunu kulaklarına iyice yer etmesini istiyorum. Buna benzer yapacakları işlerin hesabını verecekler. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Bugün yarın da yürürlüğe girer. Bunun da ciddi bir bedeli var. Bu yasa olmadan önce de bu durum ahlaki bir şey değil.

'TC KİMLİK NUMARALARININ DEĞİŞMESİNE GEREK YOK'

Bu bilgiler, bilgi havuzundan, siber ortamdaki havuzdan elde edilmiş değil. Bunların, YSK'nın vermekle zorunlu olduğu bilgilerden ibaret olduğunu görüyoruz. Bu bize bir şey gösterdi ki Seçim Kanunu'nda değişiklik yapmamız gerek. Ya bilgileri vermemek, ya da kısıtlı şekilde verilmesi gündeme gelebilir. Şu anda TC kimlik numaraların değişmesinin gereği yok.

'LİSTEDE SORGULAMA YAPARSANIZ BAŞKA BİLGİLERİNİZE ULAŞABİLİRLER'

O kimlik bilgisiyle size bir zarar veremezler. Ancak 'Listede adım var mı' diye bazı sitelere girerseniz sizin diğer bilgilerinize ulaşabilirler. Bu tuzağa düşmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder