ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

19 Mar 2016

Nusaybin'de acı haber: 3 şehit!


Nusaybin'de teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan 1 polis ve 1 asker polis kaldırıldıkları Nusaybin Devlet Hastanesinde şehit oldu. Akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada da bir asker şehit düştü.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan saldırı sonucunda 1 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklamasında 2 askerin ve 3 polisin de hafif şekilde yaralandığı ve hastaneye sevk edildiği bildirilerek şöyle denildi:

"19 Mart 2016 Cumartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuş; iki kahraman silah arkadaşımız ve üç kahraman emniyet mensubumuz hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın Mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş 37 yaşındaki Bilal Kurtoğlu'nun Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal ve Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu'nun Bayır Mahallesi'ndeki baba evine geldi. Sağlık ekiplerinin de hazır olduğu sırada Kaymakam Tuncay Dursun şehit babası Ahmet Kurtoğlu'na acı haberi verdi. Acı haberle yıkılan baba ile anne Ayşe Kurtoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları ve komşuları da eve akın edip aileye destek olmaya çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Bilal Kurtoğlu'nun cenazesinin Reyhanlı'da toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Günaydın'ın cenazesi, törenle memleketine gönderildi.

- NUSAYBİN’DE ŞEHİT SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit sayısı 3’e yükseldi. Akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada bir asker şehit düştü.

Teröristlerin kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de operasyon da aralıksız devam ediyor. Bugün bir asker ile bir polisin şehit düştüğü ilçeden bir acı haber daha geldi. Sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında Fırat Mahallesi’nde başlayan ve yer yer devam eden çatışma akşam saatlerinde şiddetlendi. Çatışmada, bir asker şehit oldu.

İlçede operasyon ve çatışmalar sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder