ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

20 Mar 2016

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bombanın kimliği belli oldu!


İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti. Canlı bombanın IŞİD'e katılan Mehmet Öztürk olabileceğini düşünen polis, Gaziantep'te oturan babasından eşleştirme için kan örnekleri almıştı.

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi bir az önce tamamlandı.

Adli Tıp Kurumunda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi.

BABASINDAN DNA ÖRNEKLERİ ALINMIŞTI

Teröristin kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD’e katıldığı düşünülen ve ’terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan Mehmet Öztürk olabileceği ihtimali üzerine ayrı bir çalışma daha başlatmıştı.

İstanbul’dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.’ün, Gaziantep’te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin uzun süredir kayıp olan Suriye’de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul’da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk’ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderilmişti.

İKİ İSİM ARAŞTIRILIYORDU

Polis ve istihbarat kaynakları, teröristle ilgili iki isim üzerinde yoğunlaşmıştı. Birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız'dı. İkincisi ise ‘bölgedeki kameralarda görüldüğü’ söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'tü. Bombanın yaşandığı gün Öztürk'ün babasından da DNA örneği alınmıştı.



DHA-İstanbul / Merkez - SERPİL KIRKESER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder