ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

12 Mar 2016

Alnına rujla T.C. yazıp Türk bayrağıyla fotoğrafını çektiler!


Yalova'nın Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 6 kadın öğrenci, 20 yaşındaki Diyarbakırlı R.E.'nin evini basarak alnına rujla T.C. yazdı. Eline Türk bayrağı vererek fotoğraflarını çekip okuldaki diğer arkadaşlarına gönderdi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda okuyan Y.Ç., C.S., G.K., M.D., E.Ü., A.K. adlı 6 kadın öğrenci yaklaşık 10 gün önce, daha önce aynı evde yaşadıkları Diyarbakırlı R.E. ve arkadaşı B.O.'nun evini basıp işkence yaparak darbetti. İşkence edilen kadınların fotoğrafları çekilerek, okuldaki diğer arkadaşlarına gönderildi. Darp raporu olan 2 kadın öğrenci ise kendilerini darbeden ve işkence yapan 6 kadın öğrenciden şikayetçi oldu.

"10 GÜNDÜR OKULAGİDEMİYORUM"


Cumhuriyet Gazetesi'nden Faruk Kırtay'ın haberine göre, ifadeleri alınan 6 öğrenci serbest bırakılırken, darp edilen öğrencilerden Diyarbakırlı R.E., "Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar" dedi.

Diyarbakırlı olması ve adının Kürtçe olması nedeniyle işkence gördüğünü belirten R.E., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nda birlikte okuduğumuz 6 kadın öğrenci ile B.O. ile birlikte oturduğumuz eve geldi.Kapıda bir de gözcü olarak bir erkek arkadaşları vardı. İçlerinden Y.O. ile geçen yıl aynı evi paylaşmıştık. Bir süredir kendisiyle husumet halindeydik. Üzerime çullandılar. 'Sen Diyarbakırlısın, bizleri de sevmezsin, sana sevdirmesini biliriz' diyerek alnıma rujla T.C. yazdılar. Saçlarımı çekip yakmak istediler. Çeşitli yerlerime vurdular. Evimde bulundurduğum Türk bayrağını da elimde tutmamı isteyip bu şekilde fotoğraflarımı çektiler ve bu fotoğrafları da paylaştılar" dedi.


"BAYRAĞI EVİMDE YATAĞIMIN BAŞUCUNDA SAKLIYORDUM"

Herhangi bir siyasi parti ve derneğe üye olmadığını Kürt ve Diyarbakırlı olduğu için bunları yaşadığını söyleyen R.E., "Türk bayrağını evimde yatağımın başucunda saklıyordum. Eve geldiklerinde de bu bayrağı alıp, bana bayrakla işkence yaptılar. Sözlü ve fiili tacizde bulundular. Emniyet Müdürlüğü'ne başvurumu yaptım ve zanlılardan şikâyetçi oldum. İfadeleri alındıktan sonra serbest kaldılar. Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar" dedi.

ADLİ SORUŞTURMADAN SONRA İDARİ SORUŞTURMA AÇILACAK

Çınarcık Meslek Yüksekokulu'ndan yapılan açıklamada ise, olayın okul dışında gerçekleşen bir asayiş olayı olduğu, adli soruşturmanın sonuçlanmasının ardından idari bir soruşturmanın açılacağı belirtildi. R.E. ve B.O.'ya Yalova Barosu'ndan önümüzdeki günlerde bir avukat atanacağı belirtilirken İstanbul'dan birkaç avukatın da gönüllü olarak davaya bakacağı ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder