ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

27 Şub 2016

Rus Savunma Bakanlığı'ndan flaş ateşkes açıklaması!


Rus Savunma Bakanlığı: Rusya ateşkes anlaşması çerçevesinde Suriye'deki Yeşil Bölge'de hava saldırılarını askıya aldı.

Rusya ve ABD'nin üzerinde anlaştığı ve Suriye'de çatışmaların durmasına dair anlaşmayı içeren karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) oybirliği ile kabul edildi. Ateşkes, Şam saatiyle 00.00'da başladı.

'ATEŞKES BOZULDU' İDDİASI

Suriye resmi haber ajansı SANA, ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından, Hama kentinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu iki kişinin öldüğünü, dört kişinin yaralandığını duyurdu. İngiliz Reuters haber ajansının Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde ise, "rejim güçlerinin sabah saat 04:00 sularında ateşkesi bozduğu" öne sürüldü.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Tüm bu yaşanan gelişmeler sonrası Rus Savnma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada "Rusya ateşkes anlaşması çerçevesinde Suriye'deki Yeşil Bölge'de hava saldırılarını askıya aldı" denildi.

"HAVA SALDIRILARINI TAMAMEN DURDURDUK"

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, Suriye ordusu ile 17 silahlı oluşumun ateşkese uymayı taahhüt ettiğini açıkladı. Rudskoy, “Rusya, yeşil bölgede, yani bize ateşkes için başvuran silahlı oluşumların bulunduğu bölgelerde hava saldırılarını tamamen durdurdu” diye konuştu. Rus yetkili, “23 Şubat’ta Suriye ordusu, Rusya-ABD anlaşmasına uygun olarak silahlı eylemleri durdurmayı kabul ettiğini açıklamıştı. Hmeymim hava üssü komutanlığına başvuran 17 silahlı oluşum da ateşkese uymayı taahhüt etti” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder