ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

26 Şub 2016

Hatay'da hava hareketliliği: Bir İHA düştü


Suriye'nin Hatay sınırında, Yayladağı ilçesi civarında bir insansız hava aracının (İHA) düştüğü bildiriliyor. Bu arada, Hatay'da yaşanan hava hareketliliğiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan da açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 12 adet F-16 uçağının Suriye sınırında devriye uçuşu yaptığı yer aldı Genelkurmay Başkanlığı, 12 adet F-16 uçağının Suriye sınırında devriye uçuşu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada,"12 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir" denildi.

İHA YAYLADAĞI'NA DÜŞTÜ

Hatay'ın Suriye sınırında bugün öğle saatlerinde duyulan patlama sesi üzerine, Yayladağı-Altınözü ilçeleri bölgesinde güvenlik güçlerince arama başlatıldı. Suriye'deki yerel kaynaklar bir İnsansız Hava Aracı (İHA)'nın düştükten sonra parçalarının etrafa savrulduğunu iddia ederken, bu bilgi resmi makamlarca henüz doğrulanmadı. ABD'li kaynaklar da kendilerine ait bir İHA'nın düştüğü iddiasını doğrulamadı. Bölgede bir İHA'nın düşmüş olabileceği ya da ses patlaması meydana gelmiş olabileceği olasılıkları üzerinde duruluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder