ANASAYFA       SONDAKİKA       GÜNDEM       MAGAZİN       SİYASET      

18 Şub 2016

Davutoğlu: Ankara'daki saldırıyı Suriye'den sızan bir YPG'li gerçekleştirdi!


Başbakan Davutoğlu, 'Ankara'daki saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır' dedi. Başbakan, yaptığı açıklamada, dün Ankara'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 28 kişiden 27'sinin TSK mensubu, 1'inin ise sivil memur olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır'' dedi

 


Salih Neccar. 1992 Kuzey Suriye Amuda doğumlu.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye’nin Amuda şehrinde 1992’de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir.
 

Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Amude kenti, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde bulunuyor.

Türkiye, zor bir coğrafyadadır. Yanı başımızda Suriye ve Irak. Birçok ülkede merkezi otorite ortadan kaybolmuştur. Bunun getirdiği riskle uğraşıyoruz. Emniyet güçlerimiz Türkiye'nin sınırlarını korumak için bütün tedbirleri almaktadır. Ama şu ana kadar terör saldırıları özgüvenimizi sarsamamıştır, sarsamayacaktır da. Dün terör saldırısı Meclis'e çok yakın bir yerde gerçekleşmesine rağmen Meclis'in çalışmalarını sürdürmüş olması takdire şayan bir harekettir. Bu çerçevede Meclis'in açık tutulmasını sağlayan tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. İşte özlediğimiz tablo budur.

SALDIRININ BEDELİ ÖDETİLECEK

Bu terör saldırısı sonrası, operasyonlarımız devam ediyor. Dün, Haftanin kampına hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 60-70 civarında, aralarında bazı elebaşlarınında olduğu terörist etkisiz hale getirildi... Bu saldırının bedeli kesinlikle ödetilecektir. Her türlü tepkim YPG'yi terör örgütü olarak görmeyenlere...

TEPKİM, YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMEYENLERE...

Dün gece birçok ülkeden taziye mesajları aldık. Sayın Merkel ve Çipras'a da AB toplantılarını ertelediklerini açıkladılar. Asıl tepkim hâlâ YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen ülkelere. Ümit ederiz ki bu, bazı müttefik ülkelere de açık bir göstergesi olsun. YPG'nin terör örgütü olduğunu ispatlayan belgeler bütün ülkelere dağıtılacak. Müttefiklerimizden tam bir dayanışma istiyoruz. Ayrıca YPG'yi sanki demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyen örgütlere sesleniyorum; nasıl El Kaide ve IŞİD oturamazsa YPG de masaya oturamaz. Türkiye'ye düşman bir örgütü dost olarak görenler de Türkiye'nin dostluğunu kaybedecektir.

YPG dünkü saldırısıyla Türkiye'nin düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şimdi müttefik ülkelerin net bir tavır koymasını bekliyoruz. Sanki olayın askeri bir boyutu varmış gibi; uluslararası basının bu yaklaşımını lanetliyorum. Meşru müdafa da dahil, her türlü tedbiri sınırda alacağız..

Şehitlerin isimlerini ailelerimizin hassasiyeti itibarıyle açıklamıyoruz. Daha sonra yazılı olarak yapılacak

SORU - CEVAP

- Saldırıyı gerçekleştiren terörist ne zaman giriş yaptı? Kaç sivil ve kaç asker öldü?

Şu anda saldırının nasıl gerçekleştiğine dair bilgileri mahfuz tutuyoruz. 9 kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltılar da oldu. Şehitlerimizin tek tek isimleri Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığınca bilgilendirilecek.

Dün saat 09:30 itibariyle Haftanin civarında bölücü terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Önemli terör örgütü ele başlarının da olduğu bir gruba yönelik düzenlenen operasyondur. Azez'e top atışları devam edecek. Sınırımıza yönelik kim tehdit unsuru oluşturursa karşılık verilecektir.

HAYATINI KAYBEDENLERİN 27'Sİ TSK MENSUBU, 1'İ SİVİL MEMUR

Dünkü saldırının müsebbibi YPG ve PKK'dır. Her şartta bunlara yönelik gerekli tedbirler alınacaktır. Saldırının karşılığının nerede, ne zaman ve ne denli etkin şekilde yapılacağı bizde mahfuzdur. En doğru ve en kararlı şekilde karşılık verilecektir. Ölenlerin 27'si TSK mensubu, 1'i sivil memurdur.

SURİYE DE SORUMLUDUR

Bu terör örgütleri tam da Türkiye'de etnik bir karşılaşma olmasını istiyorlar. Bir olalım ve provokasyonlara gelmeyelim. Herkesin birbirine sarılması gereken bir dönemdeyiz. YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur ve bu saldırıdan Suriye rejimi doğrudan sorumludur. Suriye rejimine dönük her türlü tedbiri alma hakkı da bizde mahfuzdur."

"Rusya'yı bir kez daha uyarıyorum..."

YPG'yi açık bir şekilde ofis açarak destekleyen ülkeler var. YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesine yardımcı olan Rusya'yı bu örgütü Türkiye'ye yönelik kullanmaması için bir kez daha uyarıda bulunuyorum. Taziye mesajları iyiye işaret ama terör örgütleri, onu kullananlara bumerang gibi döner kendilerini vurur. Türkiye ile dayanışma sözde olmaz. Hiçbir NATO üyesi ülkenin YPG ile ilişki kurmasını mazur görmeyiz ve bir kez daha uyarıyoruz. Bizim için PKK ile YPG arasında fark yoktur. Bütün P5 ülkelerine bu belgeler verilecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder